Busreizen naar Belgie

België is vanuit iedere plaats in Nederland binnen een paar uur te bereiken. In het noordwesten van het land spreken de inwoners Nederlands, in het zuidoosten spreken ze Frans en in het uiterste Oosten van België is een kleine Duitstalige streek. De tweetalige hoofdstad Brussel ligt centraal in het land. Naast Brussel liggen er nog talloze andere steden in België die de moeite waard zijn. Bekijk onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Peter Langhout – Belgie busreizen

peterlanghoutGeniet dit jaar van een heerlijke busreis naar de Belgische kust en bezoek de mooiste steden van Vlaanderen. Wandel over de boulevards van Oostende en Blankenberge of ga mee naar het sfeervolle Antwerpen of Gent. De beste busreizen naar Belgie!

Bekijk aanbiedingen

De Jong Intra – busreizen naar Belgie

dejongintraPer touringcar op bezoek bij onze zuiderburen. Een busreis naar België staat garant voor een fijne vakantie. De Belgische cultuur lijkt op die van ons maar als men goed kijkt is deze héél verschillend. Ontdek via een busreis de Belgische cultuur en laat u verrassen.

Bekijk aanbiedingen

Van Nood – busreizen Belgie

vannoodVeel Nederlanders vergeten dat er dichtbij huis nog zoveel mooie bestemmingen zijn om te ontdekken. Bijvoorbeeld bij onze zuiderburen de Belgen! Neem nou die verrukkelijke Belgische keuken, de prachtige pleinen, leuke winkelstraten en pittoreske uitgaansgelegenheden. Met een busreis naar Belgie met van Van Nood Reizen kan jeeen paar dagen genieten van alle hoogtepunten die dit land te bieden heeft. De vier meest bezienswaardige steden leert u met deze busexcursiereis in drie dagen op uw duimpje kennen, onder leiding van onze deskundige reisleiding of op uw eigen houtje.

Bekijk aanbiedingen

Kras – busreis Belgie

krasBoek uw busreis naar België bij Kras.nl en ervaar hoe ontspannen en vermakelijk een busvakantie kan zijn. Reis in een comfort class bus naar België en geniet van alles om u heen, kras.nl heeft de reis tot in de puntjes voor u geregeld.

Bekijk aanbiedingen

Hoogtepunten van een busreis België

België kent veel verschillende landschappen waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. ´s Zomers bruisen de badplaatsen aan de Vlaamse kust van leven, ´s winters vormen de Ardennen een geweldig decor voor een wintersportvakantie. Andersom kan trouwens ook: in de zomer met een busreis naar de Ardennen, in de winter uitwaaien langs de kust. Het Belgische klimaat is vergelijkbaar met het Nederlandse. Hoe verder je landinwaarts komt, hoe groter de temperatuurverschillen tussen zomer en winter zijn.

Ook de minder bekende streken hebben de vakantieganger veel te bieden. Door het hele land liggen oude dorpjes die ideaal met de busreizen naar België te bereiken zijn, en voorbij iedere hoek kan zomaar een landhuis of kasteeltje opduiken. Langs de rivieren en kanalen valt uitstekend te fietsen. Boek ook eens een busreis naar de zogenaamde Vlaamse Ardennen, in het zuidwesten van het land. Hier vind je fraaie natuurgebieden in een glooiend landschap. De mooie omgeving staat in schril contrast met de verschrikkingen uit de Eerste Wereldoorlog, die zich hier hebben afgespeeld en op verschillende manieren worden herdacht.

Een bezoek aan België betekent natuurlijk ook genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft. België staat niet voor niets bekend om zijn bieren. Ieder dorp heeft zijn eigen kroeg. Behalve de grote merken vind je hier ook minder bekende speciaalbieren op tap. Er zijn in Vlaanderen en Wallonië nog talloze kleine brouwerijen apart. Sommigen hiervan openen hun deuren voor bezoekers. Ook wanneer je van lekker eten houdt, is een busreis naar België een goed idee. De lekkerste pralines en handgemaakte frieten komen uit België. Maar ook een Vlaamse stoof, mosselen, koude vleesschotels of de vele Belgische kaassoorten zijn niet te versmaden.

Busreizen België als stedentrip

Zowel in Vlaanderen als in Wallonië zijn veel steden met een lange geschiedenis te vinden. Het hoogtepunt hiervan is de hoofdstad Brussel. Met een busreis naar Brussel kun je door rijke middeleeuwse straten wandelen, maar ook langs de neoclassicistische bouwwerken in het Jubelpark of het Koninklijk Paleis. Brussel is een goede stad om te winkelen, te dineren of om uit te gaan.

Vlaamse steden die veel toeristen trekken zijn Brugge, Gent en Antwerpen. Minder bekend, maar toch zeker de moeite waard, zijn de steden Leuven, Mechelen, Maaseik, Doornik of Ieper. Wanneer je tijdens deze busreizen deze steden aandoet, zul je merken dat ze niet groot zijn. Wel hebben ze veel historie te bieden, evenals een gemoedelijke sfeer. Ook bij een busreis naar Wallonië zijn er verschillende interessante steden te bezoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan Luik of Dinant midden in de Ardennen, beide met een citadel die boven de stad uittorent. Of aan de gemoedelijke provinciehoofdstad Arlon (Aarlen), met zijn winkelstraten, of het middeleeuwse Bouillon.