Busreizen naar Duitsland

Duitsland is een van de grote landen van Europa. Er zijn dan ook verschillende landschappen te bewonderen en veel verschillende dingen te beleven. Een busreis naar Duitsland is dan ook een goed idee. Of je nu op weg bent naar een mooie wintersportlocatie, sportieve activiteiten gaat ondernemen in een van de natuurgebieden of een stedentrip hebt geboekt. Busreizen naar Duitsland?

Hoogtepunten busreis Duitsland

Van de Waddenzee in het noorden tot de Alpen in het zuiden heeft Duitsland liggen er diverse mooie gebieden in Duitsland. Natuurliefhebbers hebben dan ook goede redenen om een busreis naar Duitsland te overwegen. De noordelijke helft van het land is overwegend vlak. Hier banen brede rivieren zich een weg naar de Oost- en Noordzee. De Harz is vanuit het noorden gezien het eerste middelgebergte dat je tegenkomt. Voorbij het Ruhrgebied volgen de Eifel en het Sauerland. Ver in het zuiden liggen het Zwarte Woud en de eerste bergen van de Alpen. Alle streken hebben hun eigen bijzonderheden en een eigen sfeer.

Ook historisch gezien is Duitsland een interessant land. Van 1949 tot 1990 was het land verdeeld in twee staten: de Bondsrepubliek Duitsland en de Duitse Democratische Republiek. Sporen van deze deling zijn nog op verschillende plaatsen van het land te zien, bijvoorbeeld in de hoofdstad Berlijn. Eerder was Duitsland een land van kleine koninkrijken, hertogdommen en graafschappen. Sommigen van hen lieten geweldige bouwwerken neerzetten, die tijdens de busreizen naar Duitsland nog altijd te bewonderen zijn. Duitsland is ook het land waar veel beroemde componisten, schrijvers en denkers werden geboren, van Bach en Goethe tot Friedrich Nietzsche.

Tijdens een busreis naar Duitsland krijg je alle gelegenheid om een tijdje door te brengen in een biergarten. Duitsland kent honderden brouwerijen en pullen bier worden in soorten en maten aangeboden. Er zijn ook verschillende gelegenheden waarbij het bier rijkelijk vloeit. Zo is bijvoorbeeld het carnaval van Keulen een bekend feest. De Oktoberfesten in Beieren draaien zelfs uitsluitend om grote hoeveelheden bier. Ook in de wintersportgebieden kun je prima terecht voor bier of wijn van eigen bodem.

Busreizen naar Duitsland als stedentrip

De steden van Duitsland hebben bezoekers veel te bieden. Of je nu komt voor sightseeing, winkelen, eten of uitgaan: in Duitsland heb je een ruime keuze uit steden. Wanneer je op zoek bent naar middeleeuwse straatjes, boek dan bijvoorbeeld eens een busreis naar de Hanzesteden als Rostock, Lübeck en Wismar in het noorden. Delen van de middeleeuwse steden Goslar, Quedlinburg en Hildesheim in Midden-Duitsland staan op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Wil je liever een paar dagen doorbrengen in een moderne stad? Dan zijn de busreizen Duitsland ook een goed idee. De hoofdstad Berlijn zindert dag en nacht van het leven. Overdag kun je rondlopen op de plaats waar nog niet zo lang geleden de Berlijnse Muur stond. Nu wordt hier in hoog tempo gebouwd. ´s Avonds en ´s nachts heb je een ruime keuze aan uitgaansgelegenheden. Bezoek een van de vele clubs of undergroundcafés. Ook elders in Duitsland zijn leuke steden te vinden. De steden in het Ruhrgebied schudden hun industriële verleden langzaam van zich af. Daarvoor in de plaats komen musea, kunstenaarsvrijplaatsen en enorme uitgaansgelegenheden. Ook vind je in deze omgeving verschillende leuke winkelsteden, die vanuit Nederland goed te bereiken zijn.