Busreizen naar Engeland

Engeland ligt samen met Schotland en Wales op een eiland, los van de rest van Europa. De Engelsen zijn dan ook trots op hun eigen identiteit, hun cultuur en geschiedenis. Engeland heeft dan ook veel te bieden. Boek bijvoorbeeld een busreis naar Engeland om kennis te maken met schitterende natuurgebieden, romantische kastelen en interessante steden. Busreizen naar Engeland? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Hoogtepunten busreizen Engeland

Geen enkele plaats in Engeland ligt verder dan 125 kilometer van zee. Het ligt dan ook voor de hand om tijdens een busreis naar Engeland een of meer kustplaatsen te bezoeken. Wanneer je van zee, zon en strand houdt, is een bezoek aan de ´Engelse Rivièra´ een goed idee. Aan de zuidkust van Devon en op het eiland Wight groeien zelfs palmen. ´s Zomers is het hier heerlijk toeven. De kust van Cornwall in het uiterste zuidwesten is een stuk ruiger. Hier vind je kliffen waar de golven tegen te pletter slaan. Over de grotten langs de kust worden al eeuwenlang bijzondere verhalen verteld. Voor een bezoek aan een Britse badplaats waar plezier voorop staat, moet je in Brighton of Blackpool zijn.

Engeland is een land waar nog veel van de geschiedenis te bezichtigen valt. In het noorden kun je een mooie tocht maken langs de Muur van Hadrianus die ooit door Romeinse legioenen is aangelegd. Overal in het landschap vind je de resten van deze kilometerslange muur terug. Ook zijn er op verschillende plaatsen nog oude Romeinse legerkampen te herkennen. Verspreid over het land liggen er talloze kloosters, kastelen en landhuizen die een bezoek met een busreis waard zijn. Sommige daarvan zijn niet meer dan ruïnes, die ondanks alles nog indrukwekkend zijn. Andere zijn prachtig ingericht en toegankelijk voor bezoekers.

Voor wie van wandelen houdt, heeft Engeland een paar mooie gebieden in de aanbieding. Boek bijvoorbeeld een busreis naar het prachtige Lake District. In dit gebied wisselen indrukwekkende bergen en stille bergmeren elkaar af. Je kunt er wandelen en zeilen, maar ook lieflijke dorpjes bezoeken. Ook de Yorkshire Dales zijn een schitterend gebied voor wandelaars en fietsers. Beken en rivieren snijden hier diep in het landschap. Een ander populair gebied zijn de Cotswolds, het grootste Area of Outstanding Beauty van Groot-Brittannië. Hier liggen beboste heuvels, middeleeuwse bruggetjes en de typische huisjes waarvan de daken met leisteen zijn gedekt.

Busreis naar Engeland als stedentrip

Londen is een stad waar je minstens eenmaal geweest moet zijn. Met de busreizen is de hoofdstad van Engeland eenvoudig te bereiken. Bekijk de wisseling van de wacht voor Buckingham Palace of breng een bezoek aan de Tower en de naastgelegen Tower Bridge. In de Sint Paulskathedraal kun je uitzoeken of het klopt dat je het gefluister van bezoekers aan de andere kant van de koepel werkelijk kunt horen. Je kunt er fish and chips eten, aanschuiven in de pub of een tafel reserveren in een van de restaurantjes van Chinatown. Liefhebbers van kunst en cultuur brengen een bezoek aan een van de vele musea in Londen.

Hoewel Londen verreweg de grootste stad van Engeland is, kun je de busreizen naar Engeland goed benutten voor een bezoek aan een van de kleinere steden. De studentensteden Oxford en Cambridge hebben een heel eigen sfeer en veel historische gebouwen. In Canterbury kun je een bezoek brengen aan de belangrijkste Engelse kathedraal. En Glastonbury is volgens de legende de plaats waar koning Arthur en zijn koningin Guinevere liggen begraven. In de plaats York kun je de geschiedenis ten tijde van de Vikinginvasies laten herleven.