Busreizen naar Frankrijk

Je hebt Parijs en je hebt de rest van Frankrijk. Zowel de Franse hoofdstad als de rest van het land heeft toeristen veel te bieden. Je kunt een busreis naar Parijs maken. Maar ook een tocht naar een goede wintersportlocatie, naar de Middellandse Zee of naar een andere vakantiebestemming behoort tot de mogelijkheden. Het land heeft voor ieder wat wils te bieden. Busreizen naar Frankrijk? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Hoogtepunten busreis Frankrijk

Veel Nederlanders bezoeken Frankrijk vanwege de gunstige weersomstandigheden in de zomer. Vooral Zuid-Frankrijk is populair onder Nederlanders die een busreis naar Frankrijk boeken. Ze verblijven er op een camping of in een appartement aan de Middellandse Zee. Mensen die van surfen en andere watersporten houden, kunnen heel goed aan de Atlantische kust terecht. Hoewel minder bekend, zijn er daarnaast in Bretagne en Normandië diverse uitstekende badplaatsen te vinden. Deze zijn vanuit Nederland binnen betrekkelijk korte tijd te bereiken.

Ook ´s winters zijn er goede redenen om een busreis naar Frankrijk te maken. Vrijwel alle populaire wintersportbestemmingen zijn met de bus te bereiken. De ski´s en snowboards kunnen gewoon mee. Je stapt op bij een van de opstapplaatsen in Nederland, en je komt een nacht later eenvoudig op de plaats van bestemming, waar in de Alpen of de Pyreneeën die zich ook bevindt. Een gebied dat minder bekend is onder wintersporters zijn de Vogezen. Dit middelgebergte op de grens met Duitsland is niet zozeer geschikt om te skiën, maar biedt wandelaars en langlaufers heel wat vermaak.

Zo zijn er wel meer interessante bestemmingen voor een busreis te verzinnen. Maak bijvoorbeeld eens een tocht langs de kastelen in het stroomgebied van de Loire. Verschillende van deze imposante bouwwerken zijn aan de binnenkant te bezichtigen. Oudere kastelen vind je in de Languedoc, aan de voet van de Pyreneeën. Vanaf hun berg konden de kasteelheren hun omgeving goed in de gaten houden. Je kunt een busreis ook gebruiken als uitgangspunt voor een rondreis door een van de bekende wijnstreken die het land rijk is, zoals de streek rondom Bordeaux, de Bourgogne of de Champagne.

Busreis naar Frankrijk als stedentrip

Wanneer je aan steden in Frankrijk denkt, staat Parijs natuurlijk op nummer één. Er is in de stad dan ook heel wat te zien en te beleven. Het voordeel van een busreis naar Parijs is dat je middenin de stad aankomt. Je kunt meteen beginnen aan je route langs de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en studentenwijk Montmartre. Kunstliefhebbers kunnen minimaal een dag doorbrengen in museum het Louvre. En ook in een van de vele parken van de stad is het goed toeven. ´s Avonds kun je terecht in een gezellig restaurant of bistro, waarvan er in Parijs onnoemelijk veel zijn.

Frankrijk is ook het land van machtige kathedraalsteden. In de kathedraal van Reims werden van oudsher de koningen van Frankrijk gekroond. Ook Chartres, Amiens, en Bourges hebben bezienswaardige kathedralen, die stuk voor stuk op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Meer naar het zuiden liggen steden als Avignon, dat enkele eeuwen de woon- en werkplaats van pausen is geweest. En Aix-en-Provence, een klein plaatsje met een typisch mediterrane uitstraling. In steden als Nice, Cannes en St-Tropez is een goede bestemming voor een busreis als je mensen wilt kijken of zelf gezien wilt worden.