Busreizen naar Italie

Wat landschappen en natuur betreft, heeft Italië veel te bieden. Een lange kustlijn, een laagvlakte met grote rivieren, glooiende heuvels, hoge bergen, eilanden en werkende vulkanen. Daar komt nog bij dat Italië boordevol cultuur zit en een keuken heeft die wereldberoemd is. Wanneer je een busreis naar Italië bespreekt, kun je een stukje van dit gevarieerde land gaan ontdekken.

Hoogtepunten busreis Italië

Door de ligging middenin de Middellandse Zee heeft Italië een boeiende geschiedenis, die al ver voor de opkomst van het Romeinse Rijk is begonnen. De restanten die bij veel toeristen het meest tot de verbeelding spreken, dateren wel uit de Romeinse tijd. Van de het vrij onbekende stadje Aquileia aan de noordkant van de Adriatische Zee, tot de onder vulkaanas verdwenen stad Pompeii: door heel Italië kom je Romeinse resten tegen. Ook charmante middeleeuwse stadjes liggen door heel Italië verspreid. Gebruik bijvoorbeeld een busreis om Cinque Terre te bezoeken: vijf lieflijke dorpjes langs de zee. Ook de steden en dorpen in de Abruzzen zijn echt de moeite waard.

Cultuurliefhebbers kunnen vooral in het noorden en midden van Italië hun hart ophalen. Een stad als Florence staat bekend vanwege zijn kerken en musea vol wereldberoemde schilderingen. Maar ook steden als Ravenna en Siena zijn goed via deze busreizen te bereiken en zeer de moeite waard. Natuurlijk is ook een bezoek aan de hoofdstad Rome een verplicht nummer. Alleen al in het Vaticaans Museum is een schat aan werken van beroemde kunstenaars te vinden.

Maar ook voor sportieve vakantiegangers is Italië een geweldige vakantiebestemming. Fietsen, wandelen of bergbeklimmen: in Italië kan het allemaal. Het land heeft een enorm lange kustlijn, waar je heerlijk kunt zeilen en surfen. Lekker lui aan het strand liggen kan natuurlijk ook. Daarnaast is het mogelijk om een busreis te boeken naar de leukste wintersportgebieden in de Dolomieten. In de zomer kun je in hetzelfde gebied terecht voor een ontspannen zonvakantie, mooie wandelingen en, als je wat avontuurlijker bent ingesteld, mogelijkheden om te paragliden.

Busreizen naar Italië als stedentrip

Of je nu houdt van romantiek, kunst, monumenten of lekker eten: een bezoek aan de Italiaanse hoofdstad Rome is altijd een aanrader. Met een busreis kom je eenvoudig middenin het centrum aan. Je hoeft niet vanaf een vliegtuig je weg naar de stad te vinden. Alle belangrijke bezienswaardigheden van Rome liggen op loopafstand van elkaar. Beklim de Spaanse Trappen en gooi een muntstuk in de beroemde Trevi-fontein. Loop door oude Romeinse straten en breng een bezoek aan het Colosseum. Dwaal over het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse Musea. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de gezellige studentenwijk Trastevere, waar je heerlijk kunt eten.

Italië is van oudsher een staat waar steden een belangrijke rol hebben gespeeld. Er zijn dan ook vele grote en kleinere steden die je tijdens een busreis kunt bezoeken. Voor liefhebbers van mode, winkels, auto´s of voetbal is Milaan een geschikte bestemming. Om kennis te maken met het gemoedelijke, licht chaotische Zuid-Italiaanse leven kun je terecht in steden als Syracuse, Palermo, Catania of Napels. Van de oude stadstaten in het noorden en midden van het land zijn onder meer Bologna, Florence, Verona en Parma zeker de moeite waard om te ontdekken met busreizen naar Italië. En natuurlijk zijn Venetië en Pisa zeer bekend onder toeristen.