Busreizen Nederland

Wanneer je een busreis binnen Nederland boekt, weet je zeker dat je gemakkelijk en comfortabel op de plaats van bestemming aankomt. Nederland staat bekend als fietsland. In Nederland liggen dan ook verschillende gebieden waar je heerlijk kunt fietsen, maar ook wandelen of watersporten. Daarnaast zijn er talloze leuke steden die je kunt bezoeken, of je nu van shoppen, uitgaan of sightseeing houdt.

Hoogtepunten busreis Nederland

Dichtbij huis ligt een aantal schitterende gebieden. Je hoeft dus alleen maar een busreis in Nederland te boeken om een geweldige vakantie door te brengen. Ga bijvoorbeeld een paar dagen lekker uitwaaien langs de kust of op een van de Waddeneilanden. De stranden van Nederland zijn over het algemeen breed en schoon. Ook in de duinen kun je heerlijk tot rust komen. Je bent hier even weg van het drukke stadsverkeer. Er zijn nog veel meer bekende en minder bekende natuurgebieden in Nederland. Boek bijvoorbeeld een busreis naar de Veluwe, de Weerribben of de Biesbosch. Je kunt er wandelen, fietsen of gewoon lekker ontspannen. Als je van heuvelachtig terrein houdt, kun je terecht in het zuiden van Limburg.

Watersporters kunnen in Nederland hun hart ophalen. Centraal in Nederland ligt het IJsselmeer, dat zeer geschikt is om te zeilen. Met een busreis zijn verschillende van de gezellige IJsselmeerplaatsjes te bereiken. Wanneer je liever iets meer beschut vaart, dan zijn de Friese meren misschien iets voor jou. Ook in het westen van het land zijn verschillende plassen en meren te vinden, zoals de Kagerplassen en de Vinkeveense Plassen. De Zeeuwse wateren zijn niet alleen een leuke vakantiebestemming voor zeilers en surfers, maar ook voor duikers. Vergeet tussen alle sportieve activiteiten door niet om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde Deltawerken.

Nederland wordt ook wel een museumland genoemd. In vrijwel alle gemeenten zijn een of meer musea te vinden. Het aanbod loopt uiteen van bijzondere verzamelingen in één ruimte tot enorme bouwwerken waar van alles te beleven valt. Sommige musea zijn vooral gericht op volwassenen, in andere zijn kinderen meer dan welkom. Kunstliefhebbers bezoeken tijdens een busreis in Nederland bijvoorbeeld het Bonnefantenmuseum in Maastricht, de Kunsthal in Rotterdam of het Groninger Museum. Met kinderen is een bezoek aan het Leidse Naturalis, Beeld en Geluid in Hilversum of Labyrinth Boekelo een aanrader.

Busreizen Nederland als stedentrip

Wat je tijdens je busreis in Nederland ook wilt doen, er is altijd wel een stad die bij jouw hobby´s en wensen past. Nederland ligt vol met historische, karaktervolle steden. Denk bijvoorbeeld eens aan de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Deventer. Of breng een bezoek aan de steden uit de Gouden Eeuw, zoals Middelburg, Delft, Leiden of Alkmaar. Ook de hoofdstad Amsterdam hoort in dit rijtje thuis. Wandel je liever door statige lanen, dan is een bezoek aan Den Haag of Breda de moeite waard.

Er zijn nog veel meer goede redenen om een busreis naar een stad in Nederland te maken. Wanneer je van winkelen houdt, kun je onder andere terecht in Maastricht, Den Haag of Lelystad. Houd je van moderne architectuur? Overweeg dan een bezoek te brengen aan Almere of Rotterdam. In steden als Eindhoven en Tilburg vind je een grote diversiteit aan uitgaansgelegenheden en evenementen. En liefhebbers van musicals brengen natuurlijk een bezoek aan het centraal gelegen Utrecht. De nieuwste trend op het gebied van busreizen in Nederland zijn de kerstbusreizen.