Busreizen naar Oostenrijk

Oostenrijk ligt centraal in Europa, en dat kun je aan van alles merken. Oostenrijk is geen Noord-Europa meer, maar zeker nog geen Zuid-Europa. In de straten van Wenen komen Oost en West bij elkaar. Een groot deel van het land ligt in de Alpen, maar ook het Hongaarse laagland begint in Oostenrijk. Als je eens heel wat anders wilt, maar toch ook een beetje vertrouwd, boek dan een busreis naar Oostenrijk. .

Hoogtepunten busreis Oostenrijk

De meeste toeristen die busreizen naar Oostenrijk maken, komen voor de Alpen. Het is een schitterend gebied, zowel geschikt voor rustzoekers als voor sporters. In de dalen en tegen de berghellingen liggen talloze dorpen en stadjes. De bevolking staat als gemoedelijk bekend. De groene Alpenweides vormen in het voorjaar en de zomer een heerlijk wandelgebied. Tegelijkertijd is het Alpenland ook zeer geschikt voor mensen die van bergbeklimmen, raften of paragliden houden.

´s Winters veranderen de Oostenrijkse Alpen in het ideale wintersportgebied. Dan vertrekken honderden busreizen naar Oostenrijk. De sneeuwzekerheid ligt in Oostenrijk behoorlijk hoog. Namen als Tirol, Steiermark en Voralberg klinken veel wintersporters bekend in de oren. De voorzieningen op de pistes zijn uitstekend te noemen. Ook de accommodaties zijn over het algemeen van hoge kwaliteit. En natuurlijk staat Oostenrijk bekend om zijn winterse gezelligheid: er zijn talloze après-skimogelijkheden.

Hoe verder je in Oostenrijk naar het oosten reist, hoe lager de bergen worden. De Alpen gaan over in een heuvelachtig en zelfs glooiend landschap. Het stroomgebied van de Donau is een van de laagstgelegen gebieden van het land. Een busreis naar het Oostenrijkse laagland betekent een reis naar een gebied vol bossen, wijngaarden en boomgaarden. Ook is het een streek waar je veel van het verleden terugziet. Al in de prehistorie woonden hier mensen. De barokke bouwwerken uit de achttiende eeuw springen echter het meest in het oog. Het hoogtepunt van de barokke bouwkunst in Oostenrijk vind je in de hoofdstad Wenen.

Busreizen naar Oostenrijk als stedentrip

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een fraaie, kleurrijke stad, die zeker een busreis waard is. De oudste gebouwen in de stad, waaronder de Stephansdom en de Karlskirche, dateren al uit de middeleeuwen. Maar Wenen is vooral beroemd vanwege zijn paleizen uit de achttiende eeuw. Een bezoek aan het slot Schönbrunn en slot Belvedère mogen tijdens busreizen naar Wenen niet ontbreken. Een ander markant gebouw werd pas in 1985 gebouwd: het Hundertwasserhaus. De beroemde architect Hundertwasser liet dit kleurrijke, gestapelde woongebouw in opdracht van de gemeente neerzetten.

Andere Oostenrijkse steden die de moeite waard zijn, zijn Salzburg en Graz. Salzburg heeft haar rijkdom te danken aan het zout dat hier onder de grond verborgen ligt. Dat de winning van en handel in zout veel geld heeft opgeleverd, is in Salzburg goed te zien. In en om de stad zijn tientallen kerken, burchten en kastelen te vinden. Tijdens een busreis naar Salzburg zul je merken dat de stad nog altijd trots is op haar beroemdste zoon: componist Wolfgang Amadeus Mozart. De stad Graz heeft een monumentale binnenstad, die grotendeels op de Unesco werelderfgoed staat. Een bezoek aan het Kunsthaus is zeker de moeite waard.