Busreizen naar Spanje

Spanje is een uniek land binnen Europa. Het heeft een bijzondere geschiedenis en een aangenaam klimaat. Alles bij elkaar is Spanje een populair vakantieland voor verschillende soorten toeristen. Al jaren gaan er vele mensen met een busreis naar Spanje, of je nu zin hebt in een strandvakantie, sportieve vakantie, een stedentrip of een cultuurreis: de busreizen naar Spanje zijn al snel de moeite waard.

Hoogtepunten tijdens een busreis naar Spanje

Spanje is vooral bekend als vakantieland voor zonaanbidders. Door het hele jaar heen vertrekken er dan ook vele busreizen naar Spanje. Van jongeren die een weekje lekker willen feesten tot ouderen die in het aangename klimaat overwinteren: veel mensen weten Spanje te waarderen. Het land heeft ook veel te bieden. Op het vasteland kunnen strandgangers terecht op de Costa Brava, Costa Dorada en de Costa del Sol. Ook de Spaanse eilandengroep de Balearen, waartoe Ibiza en Mallorca behoren, is erg populair.

Spanje is ook zeer geschikt voor een actieve vakantie. Het land is tamelijk bergachtig. De Picos de Europa in het noordwesten is een berggebied dat goed bekend staat onder wandelaars. In de zomer loop je hier een goede kans om tijdens een wandeling herders tegen te komen. De talloze bergbeken in Spanje maken sporten als wildwatervaren mogelijk. Wanneer je busreis richting de Straat van Gibraltar gaat, kun je profiteren van uitstekende surfomstandigheden. ´s Winters zijn diverse gebieden in Spanje geschikt voor wintersport. De Pyreneeën zijn hiervan het meest bekende voorbeeld.

Mensen die van geschiedenis en cultuur houden, hebben een goede reden om een busreis naar Spanje te boeken. Al in de prehistorie was het land bewoond. Grotschilderingen, dolmens en menhirs getuigen hiervan. Langs de kust zijn nog verschillende resten uit de Romeinse tijd te vinden. Wat Spanje bijzonder maakt binnen Europa is de jarenlange heerschappij van de Moren. Zij hebben diverse monumentale moskeeën en paleizen in het land achtergelaten. Vooral in de zuidelijke provincie Andalusië is nog veel uit de Moorse tijd zichtbaar.

Busreis naar Spanje als stedentrip

De Noord-Spaanse stad Barcelona is een uitstekende bestemming voor een busreis. De stad biedt een uitstekende mix van strand, ontspanning, kunst en cultuur. Ook liggen er in de stad verschillende parken waar je een paar rustige uren kunt doorbrengen. Barcelona ligt direct aan de Middellandse Zee. Je stapt er zo het strand op. In de oude haven kun je heerlijk eten. Ook zijn er diverse uitgaansgelegenheden. In de binnenstad vind je de oude gotische kathedraal en de middeleeuwse straatjes eromheen. Ook is Barcelona de stad van Gaudí en Picasso.

Ook de Spaanse hoofdstad Madrid is een trekpleister voor toeristen. Madrid is een stad vol grote pleinen en statige gebouwen. De meeste bezoekers komen voor het Museo del Prado, waar werken van Goya en Velasquez hangen. De stad staat bekend vanwege haar bruisende nachtleven. Bij veel Nederlanders is Ibiza ook geliefd. Andere interessante steden voor een busreis zijn de studentenstad Valencia, de Moorse stad Granada en het moderne Bilbao. Busreizen Spanje, veilig, betrouwbaar en verrassend goedkoop.