Busreizen naar Tsjechië

Tsjechië is een land met een schitterende natuur en enkele interessante steden. Het landschap is een afwisseling van middengebergten en vlaktes. Een groot deel van het land is bebost. Een busreis is een gemakkelijke manier om je vakantie in Tsjechië door te brengen. Busreizen naar Tsjechie? Klik op onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Hoogtepunten busreis Tsjechië

Tsjechië is omringd door bergen. In het noordwesten grenst het land aan Duitsland, in het noordoosten aan Polen. Oostenrijk ligt ten zuiden van Tsjechië en Slowakije is de oostelijk gelegen buur. Het land grenst op geen enkele plaats aan de zee. Wel ontspringen er verschillende rivieren in de vele gebergtes. De Oder, de Elbe en de Moldau zijn hiervan de bekendste. Busreizen naar Tsjechië zijn een goede manier om kennis te maken met de prachtige natuur van het land. Maak een reis naar de beboste hellingen van Bohemen of de bijzondere rotsformaties in natuurpark Cesky Raj. Veel gebieden in Tsjechië zijn geschikt voor wandelaars en sportieve fietsers. Ook kent het land verschillende goede wintersportgebieden. Kinderen kunnen zich vermaken in de verschillende bergbeken, in natuurspeelparken en in de vele burchten die in het landschap liggen.

Busreizen naar Tsjechië als stedentrip

Praag is een stad die je zeker eens moet bezoeken, bijvoorbeeld tijdens een busreis. Honderden torenspitsen steken hoog boven de Moldau uit. Aan de ene kant van de rivier vind je de Praagse Burcht. Het is een complex van gebouwen in verschillende bouwstijlen. Hier kun je enkele uren doorbrengen. Aan de voet van de burcht ligt de Mala Strana, een klein wijkje met monumentale stadspaleizen. Wanneer de beroemde Karelsbrug oversteekt, kom je in het oude centrum van de stad. Wandel door het Gouden Straatje, bezoek het Wenceslasplein met zijn astronomisch uurwerk en neem een kijkje in de Joodse wijk. Hier ligt ook het geboortehuis van Franz Kafka. Praag is een uitstekende uitgaansstad: er zijn verschillende theaters en opera´s te vinden.

Een andere bezienswaardige stad is Telc, dat ook wel het Tsjechische Venetië wordt genoemd. In de dertiende eeuw hebben de machthebbers van dit handelsknooppunt een geweldige waterburcht gebouwd. Kasteel Telc heeft nog zijn oorspronkelijke renaissancistische uitstraling, veel andere monumenten hebben een barok karakter. Een busreis naar Olomouc is eveneens een goed idee. Ook deze stad heeft een astronomisch uurwerk op een monumentaal plein. In Olomouc kun je een tocht maken langs bijzondere pleinen en fonteinen. Verder is Ceské Budejovice, beter bekend als Budweis, de moeite waard. Bezoek hier kasteel Hluboká en de monumentale binnenstad. Liefhebbers van industriële architectuur mogen het treinstation van Ceské Budejovice niet missen.